Malzemeler:
- 2 adet patlıcan
- 6-7 adet sivri veya biberi
- 2-3 domates
- 1 küçük çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı:
Patlıcanlar alacalı soyulur, küçük küp şeklinde doğranır.Tavaya yağ konur.Kızdırılan yağa patlıcanlar atılır,patlıcanlar biraz yumuşayınca doğranmış biberler atılır beraber biraz daha pişirilir, küp doğranmış domatesler konur, domates ezilene kadar pişirilir, tuz eklenir, sarımsak konur.Servis tabağına alınca maydonoz ve salça sosu ile süslenir.
Aslında şakşukaya, pişme aşamasında domateste eklendikten sonra,1 yumurta eklenip hızlı karıştırıp ocaktan alınır.Ama bunu yumurtasız yaptım.
1 yorum:
merhaba eminimki cok guzel bir tattir.ama solca sosunu anlamadim.salcami yoksa solcami.cevabini yazarsaniz cok sevinirim
Yorum Gönder