3 Ağustos 2008 Pazar

SEBZELİ İÇLİ TOP KÖFTE


Malzemeler:
  • 750 gr. orta yağlı köftelik kıyma
  • 2 adet soğan
  • 3-4 dilim bayat ekmek içi
  • karabiber, tuz
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1/2 su bardağı su

üstü: kaşar

İçi: 1 çay bardağı konserve bezelye

1 adet haşlanmış patates

1 adet " havuç

Yapılışı:

Soğan rendenin ince tarafında rendelenir.Ekmek içi ıslatılır.Kıyma, soğan rendesi, ekmek içi, tuz, kabartma tozu, karabiber, su ile köfte yoğurulur.

İçi için patates ve havuç küçük küp doğranır, bezelye , tuz konur, karıştırılır.

Köfteden yumruk kadar alınır, avuç içinde inceltilir (poğaça gibi) iç konur, büzülerek kapatılır, düzlenerek hafif yassı top köfteler yapılır.Birleştirilen yer alta getirilerek az yağlanmış tepsiye konur.200-230 derecede pişirilir.Pişerken su vs. eklenmez.

Üzeri kızaran köftelerin üstüne birer dilim kaşar konur ve kaşar eriyene kadar tekrar fırına konur.

Hiç yorum yok: