Malzemeler:
- 750 gr. orta yağlı köftelik kıyma
- 2 adet soğan
- 3-4 dilim bayat ekmek içi
- karabiber, tuz
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1/2 su bardağı su
üstü: kaşar
İçi: 1 çay bardağı konserve bezelye
1 adet haşlanmış patates
1 adet " havuç
Yapılışı:
Soğan rendenin ince tarafında rendelenir.Ekmek içi ıslatılır.Kıyma, soğan rendesi, ekmek içi, tuz, kabartma tozu, karabiber, su ile köfte yoğurulur.
İçi için patates ve havuç küçük küp doğranır, bezelye , tuz konur, karıştırılır.
Köfteden yumruk kadar alınır, avuç içinde inceltilir (poğaça gibi) iç konur, büzülerek kapatılır, düzlenerek hafif yassı top köfteler yapılır.Birleştirilen yer alta getirilerek az yağlanmış tepsiye konur.200-230 derecede pişirilir.Pişerken su vs. eklenmez.
Üzeri kızaran köftelerin üstüne birer dilim kaşar konur ve kaşar eriyene kadar tekrar fırına konur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder