14 Eylül 2008 Pazar

ZEYTİNYAĞLI TAZE BARBUNYA


Taze barbunyanın kurusuna göre daha lezzetli olduğunu söylemek lazım..Tam da derin dondurucuya atma zamanı...
Malzemeler:
  • 1 kg. taze barbunya
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet havuç
  • 2-3 domates veya 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • tuz
  • 1/2 su bardağı zeytinyağ

Yapılışı:

Düdüklü tencereye; barbunyalar ayıklanıp yıkanır, soğan piyazlık doğranır, havuç halka doğranır, diğer malzemeler de eklenir.3- 4 su bardağı su konur.Tencerenin kapağı kapatılır.( benim tenceremde tıpasının atmasından sonra 25 dakika yetiyor pişmesi için)

Hiç yorum yok: