22 Ekim 2008 Çarşamba

KABAKLI TART


Zümrüt'ün bu tarifide çok güzel..ben daha önce denedim, tavsiye ederim...
Küçük boy yuvarlak borcam için; (büyük tepsi için yarım ölçü fazla yapılır)
Malzemeler:
Hamuru için:
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 " " süt
  • 2 " un
  • 1 paket kabartma tozu( 1 çay kaşığı eksik)
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Hamur yoğurulur, yağlanmış tepsiye kenarları yükseltilerek düzlenir.

üst için;

  • 1 kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 kabak rendesi
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • 2 yumurta
  • 1,5 çay bardağı süt
  • karabiber, tuz
  • kaşar rendesi

Soğan rendelenir ,sıvıyağda kavrulur, kabak rendesi, tuz, karabiber eklenerek biraz daha kavrulur.Ocaktan alınır, beyaz peynir eklenir.Bu karışım hamurun üstüne yayılır.Yumurta ve süt çırpılır, kabaklı harcın üstüne dökülür.Ön ısıtma yapılmış fırında 200 derece de pişirilir.Fırından çıkarmadan az önce kaşar rendesi konur.

Hiç yorum yok: