Okuldan arkadaşım Dilek'in yeni dünyaya gelen güzel ikizlerini görmeye gittik.İnşallah sağlıklı ve uzun ömürleri olsun, annelerine de Allah kolaylık versin.Dilek'ciğimde yediğmiz ve tarifini hemen aldığım bu leziz pastayı, benim kızların da seveceğini bildiğim için hemen denedim ve sonuç ; pastanın boşalan tabağı yıkanmak için makinaya girdi bile....
Malzemeler:
10 adet Halley bisküvi
1 adet Dr. outker çikolatalı sos
Malzemeler:
10 adet Halley bisküvi
1 adet Dr. outker çikolatalı sos
Yapılışı:
Halley bisküviler küçük karelere bölünür, üstüne çikolatalı sos dökülür.
Halley bisküviler küçük karelere bölünür, üstüne çikolatalı sos dökülür.
Çikolatalı sosu evde yapmak isteyenler için , tarifini benim geliştirdiğim bu pastada da kullandığım sos:
Malzemeler:
1/2 lt. süt
2 yemek kaşığı (silme) mısır nişastası
1 çay bardağı şeker
1,5 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
Malzemeler çırpma teli ile karıştırılarak orta ateşte koyulaşana kadar pişirilir.Ocaktan alınır, ılıyana kadar üstü kabuk tutmaması için sık sık karıştırılır.Soğuyunca istenilen pastada, dondurma ,parfe üstüne kullanılr.Kapalı bir kapta 3-4 gün buzdolabında muhafaza edilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder