Malzemeler:
10 adet orta boy patates
6-7 adet kuzu biftek
4 domates
2-3 biber
4-5 diş sarımsak
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı zeytin yağ
tuz
2 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
Patatesler halka doğranır.tencerenin altına biftekler dizilir.Soğan yemeklik doğranır,bifteklerin üstüne konur.Patates yerleştirilir.Kavrulan kıyma konur,domatesler halka doğranır,yerleştirilir.Biber,sarımsak konur.Tuz ve yağ eklenir.Suda ilve edilerek kısık ateşte,yaklaşık 1 saat pişirilir.
Bu yemeğin özelliği,kıyma hariç diğer malzemelerin çiğ olarak eklenmesidir.
19 Haziran 2008 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Uluborlu gelini olupta yemekler içinde BANAK ve TASKEBABI'nın olmaması çok garip geldi bana. En kısa zamanda bu eksikliği gidereceğinizi tahmin ediyorum. İyi günler diliyorum.
Yorum Gönder