26 Haziran 2008 Perşembe

SEMİZOTU YEMEĞİ

Ispanak kaybolunca ortaya çıkan bence ondan daha lezzetli , salatası da çok güzel olan bir sebze semizotu..

Malzemeler:

1 kg. semizotu
1 çaybardağı pirinç veya bulgur
250 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı ayçiekyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz



Yapılışı:;

Semizotu yıkanır , ayıklanır, doğranır.Kıyma ayçiçek yağında kavrulur, soğan yemeklik doğranır, salça eklenir, semizotu, yıkanan pirinç , zeytinyağ , sıcak su ilave edilir, pirinçler yumuşayana kadar pişirilir, sarmsaklı yoğurtla servis yapılır.

Ben pilav ve çorbalar hariç tüm yemeklerimde zeytinyağ kullanmayı tercih ediyorum.Ancak sebze yemekleri gibi etin önceden kavurulması gereken durumlarda ,kavurma işlemini ayçiçek yağı ile yapıyorum, zeytinyağını yemeğe sonradan ekliyorum.
Zeytinyağ mucize bir yağ ancak yüksek ve direkt ısıda yanıyor.

Hiç yorum yok: