24 Temmuz 2008 Perşembe

ARMUTLU ÇİKOLATALI KREMA



Armut sevenler için değişik bir tat sunuyorum.
Yaz aylarında da tatlıdan vazgeçemeyenlere;

Malzemeler:

6 adet armut
6 yemek kaşığı şeker
2 adet limon suyu
1 çay bardağı su
Krema:
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 " " un
2 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket bitter çikolata
Yapılışı:
Armutlar sapları bırakılarak soyulur.Üstlerine birer kaşık şeker serpilir, limon suyu ve birkaç parça limon kabuğu, su ilave edilerek, armutlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir.(içinin de pişmesine dikkat)
Krema için,; süte şeker, nişasta, un, vanilya ilave edilerek ocakta koyulaşana kadar pişirirlir.Ocaktan alınca parçalanmış çikolata, kremanın içine atılır.
Kremanın içinde eriyen çikolata bir iki kez karıştırılarak, kremanın harelenmesi sağlanır.(çok karıştırmayınız)
Kupların ortasına pişen armutu yerleştirip ,etrafına krema döküp, limon kabuğu parçaları ile süslenir.
Buzdolabında soğutulduktan sonra afiyetle yenir...

3 yorum:

neslihan erzincan özgür dedi ki...

hımm..ilginç bir tarif,değişik bir lezzet,sanırım eşim bunu çok sever,deniyeceğim,eline sağlık...

Adsız dedi ki...

hepsi çok güzel görünüyor eminim çok lezzetlidirler gelince hepsinden isterim ablan

Mutfak Havlusu dedi ki...

oo harika bir tarif armut krema çikolata daha ne olsun.
ellerinize sağlık çok güzel çok.