11 Temmuz 2008 Cuma

FASULYE PİLAKİ


Malzemeler:

2 su bardağı kuru fasulye
3 adet domates
2-3 adet sivri biber
5-6 diş sarımsak
2 adet kurusoğan
2 adet havuç (istenirse)
1/2 su bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı şeker
tuz
Limon

Yapılışı:
Kurufasulye üstünü kapatacak kadar sıcak suda en az 5 saat suda bekletilir.Daha sonra birtencerede az diri kalacak şekilde haşlanır.Üstüne doğranmış domates, biber, sarımsak , piyazlık doğranmış soğan, yağ, şeker, tuz, havuç ilave edilir.Haşlama suyu az ise çok az su eklenir.Havuç ve fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
soğuyan yemek servis tabağına alınır, limon sıkılp, maydonoz, dereotu ve limon dilimleriyle süslenir.

NOT: Bu yemek düdüklü tencerede pişirilmez.Fasulye ve diğer sebzeler çok ezilip, renkleri değişebilir.



Hiç yorum yok: