11 Temmuz 2008 Cuma

KİREMİTTE ET SOTE (SAC KAVURMA)


Aslında bu yemeği annemden sac kavurma olarak öğrendim.Sadece sac kavurma yaparken kullandığı özel sacı ile yapar bu yemeği.
Ben yuvarlak tepsi şeklinde kiremitte (güveç) yapıyorum.Çelik tencerede de olabilir ama bunda sanki daha lezzetli oluyor gibi...
Malzemeler:
1 kg. kavurmalık doğranmış kuzu eti
2 yemek kaşığı tereyağ
7-8 domates
5-6 biber
1 baş sarımsak
kekik
tuz
karabiber
Yapılışı:
Kiremitte yağ eritilir.Küçük doğranmış etler konup önce orta ateşte karıştırarak kavrulur, rengi dönen etler kısık ateşte arada bir karıştırılarak ,bir tencere kapağı kapatılarak, suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişirilir.
Domates, biber yemeklik doğranır, sarımsaklar soyulur yemeğe eklenir. Tuz, kekik, karabiber ilave edilerek domate ve biberler yumuşayıncaya kadar arada bir karıştırılarak kısık ateşte pişirilir.
UYARI: Kollestrolünüzün tavan yapmaması için çok yememeniz tavsiye edilir ;)

1 yorum:

salamon dedi ki...

Sevgili arkadaşım yıllardır yaptığın lezzetlerin tadını yakından bilen biri olarak bloğun da başarılar dilerim.