15 Temmuz 2008 Salı

KARNIYARIK (KIZARTMA YAPMADAN) VE ERİŞTE


Patlıcan yemeklerinin en güzeli karnıyarıktır.Ancak kızartılarak yapılan yemeklerin çok da sağlıklı olmadığını hepimiz biliyoruz.Ben yukarıda gördüğünüz karnıyarığı fırında közleyerek yaptım.Kızartılarak yapılandan farkı olmadığına garanti verebilirim.
Öncelikle patlıcanlar resimdeki gibi soyulur ve aliminyum folyoya sarılarak fırının ızgara kısmında önlü arkalı ,yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika közlenir.(ocakta da yapılabilir)


6 patlıcan için:

  • 1/2 kg. kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2-3 sivri biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • tuz
  • karabiber
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ

Yapılışı:

Kıyma sıvıyağda kavrulur, soğan doğranır kavrulmaya devam edilir.Domates ve biberler küçük doğranır, salça, tuz, karabiber eklenip pişirilir.

Közlenen patlıcanlar tepsiye alınır, ortası bıçak yardımıyla açılır,kıymalı harçtan konur.Üstne 1 dilim domates, biber ve sarımsak yerleştirilir.2 yemek kaşığı zeytinyağ, karnıyarıkların üstüne gezdirilir.Tepsiye 1 su bardağı sıcak su konularak yemek, fırında 200 derecede 15 -20 dakika pişirilir.



ERİŞTE

Malzemeler:

  • 2 su bardağı erişte
  • 3 " " sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • tuz

Yapılışı:

Tereyağ eritilir.Yağda erişteler, açık kahverengini alana kadar kavrulur.(alacalı bir renk oluyor)

Sıcak su eklenerek kısık ateşte pilav gibi pişirilir.Suyunu çekince ocaktan alınır, tencere ve kapak arasına kağıt havlu konarak demlendirilir.

Hiç yorum yok: