Malzemeler:
- 1 lt. süt
- 2 küçük çay bardağı şeker
- 1 " " " kakao
- 2 " " " mısır nişasta ( bir parmak eksik)
- 15-20 adet kedi dili (savayer) bisküvi
Bisküvileri ıslatmak için;
1 su bardağı soğuk süt veya su
1 adet 3'ü birarada nescafe
Yapılışı:
Şu sıralar kedidili bisküvileri Real'den alıyorum.
Öncelikle süt, kakao, nişasta, şeker ocakta kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir. Kedidili bisküviler neskafeyle hazırlana sütü batırıp çıkarılarak bir kaba dizilir, krema dökülür, kalan bisküviler de aynı şekilde dizilir, tekrar krema dökülür. Pasta krokan ile süslenir.
KROKAN YAPIMI:
Vereceğim krokan tarifini kavanozda uzun süre buzdolabında saklayabilir, pastalarda veya muhallebilerde kullanabilirsiniz.
Ancak krokanı servisten az önce serpmelisiniz aksi takdirde krokan yumuşar ve çıtırlığını kaybeder.
Malzemeler:
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1,5 su bardağı fındık
- 1 su bardağı şeker
Yapılışı:
Teflon tavada tereyağ eritilir, iri dövülmüş fındıklar yağda az kavrulur.Üstüne şeker eklenip karıştırılarak şeker karamelleşene kadar kavrulmaya devam edilir.Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.Soğuyunca sertleşen bu karışım tahta bir spatula yardımıyla tavadan kaldırılarak alınır, elde kırılarak blendere konur ve ince kıyılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder