Menü:
Yalancı içli köfte (börek)
Poğaça
Mercimekli köfte
Anne kurabiyesi
Kadayıflı muhallebi
YALANCI İÇLİ KÖFTE (BÖREK)
Malzemeler:
- 6 adet yufka
- 1 kase su
- 1 çay bardağı sıvıyağ
İçi:
- 1 büyük çay bardağı (aida) İnce bulgur
- 1 " " " sıcak su
- 1 adet kuru soğan
- 1/2 kg. kıyma
- 1 su bardağı ceviz
- tuz
- karabiber
Kızartmak için yağ-galeta unu-3 yumurta
Yapılışı:
Önce iç hazırlanır, bunun için; kıyma kavrulur,1 soğan ince doğranır, bulgur, tuz, karabiber, sıcak su eklenir, karıştırılır, ateşten allınır, bulgurun suyu çekmesi beklenir. Dövülmüş cevizler ilave edilir.
Su ve yağ karıştırılır, bu karışımdan bir yufkaya sürülür, ikinci yufka bunun üstüne serilir, karışımdan bu yufkaya da sürülür.Yufka lar 12' ye bölünür, iç konup, sigara böreği gibi sarılır.Diğerlerine de aynı işlem uygulanır.
Hazırlanan börekler önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulanarak kızgın yağda kızartılır.
POĞAÇA
Malzemeler:
- 125 gr yumuşak margarin
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 yumurta (birinin sarısı üstüne)
- 2-3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı şeker1 tatı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- un
Yapılışı:
Malzemeler karıştırılır.Un ilavesiyle yumuşak, kulak memesi kıvamında hamur yapılır.Saç örgüsü şekli verilir, yumurta sarısı sürülür, çörek otu serpilir.200 derecede ön ısıtma yapılmış fırında pişirilir.
MERCİMEKLİ KÖFTE
Malzemeler:
- 2 ölçü mercimek
- 1 ölçü ince bulgur
- 1 kuru soğan
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 " " biber "
- 1/2 çaybardağı sıvıyağ
- Baharatlar
- tuz
- limon
Garnitür:maydonoz, yeşil soğan, dereotu
Yapılışı:
Mercimek yumuşayıncaya kadar haşlanır,fazla suyu varsa süzülür.sıcak mercimeğin içine, küçük doğranmış kuru soğan ve ince bulgur konur, karıştırılır.Bu karışım soğuyunca salçalar, limon suyu, baharatlar, yağ, tuz konarak bulgur diriliğini kaybedene kadar yoğrulır.
Garnitürler doğranır ve köftenin içine eklenerek tekrar yoğrulur. Marul veya kıvırcık ile servis yapılır.
ANNE KURABİYESİ
Malzemeler:
- 250 gr. yumuşak margarin
- 3 yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1, 5 su bardağı şeker
- 1 kabartma tozu
- un
- vanilya
Yapılışı:
Bütün malzemeler yoğurulur.Un eklenerek yumuşak bir hamur yapılır.Şekil verilerek şekere batırılıp az yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.İstenirse hamurun bir kısmına kakao katılıp şekil verilir. Önısıtma yapılmış fırında 200 derecede pişirilir.
KADAYIFLI MUHALLEBİ
Malzemeler:
muhallebi için:
- 1,5 lt. süt
- 7 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 vanilya
- 1 poşet krem şanti
kadayıfı için:
- 350 gr. tel kadayıf
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1,5 " " ceviz
Yapılışı:
Daha önceden poşet içinde derin dondurucuya konmuş tel kadayıf, dondurucudan alınıp poşet içinde ezilerek kırılır.Tereyağ eritilip, kadayıf yağda kavrulur, şeker, dövülmüş ceviz eklenerekşer eriyene kadar karıştırılıp soğumaya bırakılır.Soğuyan kadayıfların yarısı borcam tepsiye serilir.
Muhallebi için; süte un, vanilya, şeker konup karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir.Ilıyınca 1 poşet kremşanti eklenip 2-3 dakika mikserle çırpılır.Muhallebi kadayıfın üstüne dökülür.
Buzdolabında bekletilen pastamız servis yapılacağı zaman kalan kadayıf da üstüne düzlenerek sunulur.
Nesrin'in ellerine sağlık...
2 yorum:
Merhaba. Siteniz hayırlı olsun. Her zaman tuzlu ve tatlı pasta yapımı konusunda başarılı bulduğum Nurdan ablaya bu paylaşımı nedeniyle teşekkürlerimi sunuyorum. Ellerine,
yüreğine ve tebessümüne sağlık...
Özden ÇİFTÇİ
Özden'cim güzel yorumun için teşekkürler..
canım kardaşim her zaman tariflerimi ve sevgimi paylaşmaya hazırım.senin de yüreğine sağlık...
Yorum Gönder