26 Temmuz 2008 Cumartesi

VİŞNE BUZ


cafe chaplin'in (Burcu) evsahipliğini yaptığı kirazlı ve vişneli tarifler etkinliği için bir tarif;

En çok sevdiğim meyvelerden vişnenin tam zamanı..Vişne şu sıralarda olgunlaşır, marketlerde, pazarlarda yerini alır.Kendine has o güzelim ekşilği, buz ile birleşince yazın insanı ferahlatan süper bir tat çıkıyor ortaya..Tabiiki piyasadaki dondurmaların bu çeşidi de var ama tam da vişne zamanı, çocuklarımıza kendimiz yapalım...


Malzemeler:
  • !/2 kg. vişne
  • 1 küçük su bardağı şeker
Yapılışı:

Vişnelerin çekirdekleri çıkarılır, üstüne şeker eklenerek blender ile püre yapılır.


Yapılan püre, istenilen bir pet kaba veya buz kalıplarına konur.İçine kürdan, pipet, çay kaşığı vb. şeyler batırılarak sap yapılır.

Derin dondurucuda dondurulur.

Buz kalıplarına konan vişne buz soda, gazoz veya içkilerin içine atılabilir..


1 yorum:

Chaplin cafe(Burcu) dedi ki...

bu da etkinliğe göreymiş :)