27 Temmuz 2008 Pazar

ZEYTİNYAĞLI PATLICAN


Yapımı kolay , çok lezzetli bir yemek..


Malzemeler:


  • 1 kg.patlıcan

  • 2 adet kuru soğan

  • 5-6 adet domates

  • 5-6 adet sivri biber

  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ

  • 7-8 diş sarımsak
  • tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 kiçük çay bardağı su

Yapılışı:

Patlıcanlar alacalı soyulur, ince uzun veya yuvarlak dilimler yapılır.Tencereye yerleştirilir, üstüne soğanlar piyazlık doğranır.Domatesler ve biberler de doğranıp, soğanların üstüne konur, sarımsaklar yerleştilir.Zeytinyağ gezdirilir, tuz ve şekeri konup, suyu eklenir, kısık ateşteki ocağa alınır, 15 dakika sonra bir sevis kaşığı ile bastırılır ve pişirilmeye devam edilir.Patlıcan lar tam pişince ocaktan alınır,soğuk veya ılık sevis yapılır.

Hiç yorum yok: