Tatil dönüşü yoğunluğumdan bahsetmiştim..o nedenle etkinliklere katılmak son anda oldu..
TUBA'NIN ( YEMEK KOKUSU) ev sahipliğini yaptığı Mangal keyfi etkinliğine bu salata ile katılıyorum. bence mangalda pişen etin yanına mangalda közlenen patlıcan iyi gider..Biraz süsledim o kadar...
Malzemeler:
- 4 kemer patlıcan
- 1/2 demet maydonoz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 " " nar ekşisi
- 2-3 diş sarımsak, tuz
- 4-5 domates ve sivri kıl biber
Yapılışı:
Patlıcanlar közlenir, ezilir.Maydonoz ince doğranır, sarımsak ezilir, tuz, yağ, nar ekşisi katılıp karıştırılır.Domateslerin içi oyulur, ezmeden tepeleme doldurulur.Kılbiberlerin uçları ezmeye batırılarak sepet sapı yapılır..Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder