29 Ağustos 2008 Cuma

DONDURMALI İRMİK HELVASI



Övünmek gibi olmasın ama irmik helvasını güzel yaparım.İçine dondurma saklayıp ikram ettiğinizde misafirlerinizin çok beğeneceğine emin olbilirsiniz.

Malzemeler:
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 " " şeker
  • 1 " " su ( soğuk)
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ veya erimiş tereyağ
  • 1/2 " " çam fıstığı ( dolmalık fıstık)

Yapılışı:

Orta ateşte, yağda fıstıklar açık kahverengi olana kadar kavrulur, irmik de konur ve kavrulmaya devam edilir, irmiğin rengi de dönünce yani hafif kahveleşince ocak iyice kısılır, su yavaş yavaş dökülür, su hemen çeker, çekince şeker konur, şeker konunca irmik sulu bir kıvam alır.Tencerenin, ki teflon veye çelik olmalı, kapağı kapanır, pilav gibi suyu çektirilir, su çekince, altl kapatılır, tencere ve kapak arasına kağıt havlu konup, dinlendirilir.Üstteki resim dondurmasız sıcak hali..

Helva ılıyınca veya soğuyunca bir kaseye bir miktar helva konur, 1 top vanilyalı dondurma ortaya konduktan sonra üstü tekrar helva ile kapatılır, hafif bastırılır, servis tabağına ters çevrilir, tabağın çevresine tarçın serpilir..

3 yorum:

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Oy oy hem irmik helvası,hem dondurma!!!!:-) harika bir ikili,nefis görünüyor ellerine sağlık...

nurdan dedi ki...

canım , sağolasın.sevgiler..

Adsız dedi ki...

ellerinize saglik bendende bir oneri üzerinede cikolata sosu bir harika oluyor denemenizi tavsiye ederim.sevgiler