4 Ağustos 2008 Pazartesi

ETLİ YEŞİL YASULYE- PİLAV


Ayrılmaz ikili..Yaz aylarının sultanlarından fasulye, tabii ki çoğunuz pişirmeyi biliyor, hatırlatırım, yemek pişirmeyi henüz bilmeyenler de var..
Malzemeler:
  • 1 kg. yeşil fasulye
  • 300 gr. kuşbaşı et
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 adet domates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek " ayçiçek yağı
  • tuz

Yapılışı:

Fasulyeler ayıklanıp, bölünür.Düdüklü tencereye ayçiçek yağı konur, et ,suyunu salıp çekene kadar kavrulur.Soğan yemeklik doğranır, ete katılıp az kavrulur, domatesler doğranır, fasulyelerle beraber tencereye konur, tuz ve üstünü kapatacak kadar su, zeytinyağ eklenerek tencerenin kapağı kapatılır. yaklaşık 20 dakika pişirilir.

SADE PİLAV:

2su bardağı pirinç

3 su bardağı sıcak su

1 yemek kaşığı tereyağ

tuz

Yapılışı:Pirinçüstünü kapatacak kadar ılık suda 15 dakika bekletilir.Süzülüp, 1-2 kez yıkanır tekrar süzülür.Tereyağ eritilir, pirinç saydamlaşana kadar kavrulur.Tuz ve sıcak su eklenir.Kapak kapatılıp kısık ateşte su çekene kadar pişirilir.Ocaktan alınan pilav kapak ve tencere arasına kağıt havlu konarak demlendirilir.

Hiç yorum yok: