3 Ağustos 2008 Pazar

VİŞNE SOSLU BEZELİ PARFE

Malzemeler:

  • 1 paket krem şanti

  • 2 su bardağı süt

  • 1 paket vanilyalı krem-ole

  • 2 su bardağı süt

  • 2 limon suyu

  • 250 gr. beze

Sosu: 1 su bardağı şeker / 2 kase vişne


Yapılışı:

2 bardak süt ile krem şanti, diğer 2 bardak süt ile krem ole ayrı ayrı hazırlanır.Limon suyu, kırılmış bezeler,kremole, krem şanti birbirine karıştırılır.Bir kaba streç film yerleştirilir, bu karışım konur, derin dondurucuda dondurulur.


Vişne sosu için; vişnelerin çekirdekleri çıkarılır, şeker eklenerek rondodan geçirilip püre yapılır.


Donan parfe ters çevrilip servis tabağına alınır, vişne sosu dökülür.

Arkadaşlarımızın getirdiği pastanın lezzeti ve görünüşü çok güzeldi, resmini çekmeden edemedim.Teşekkürler...

Hiç yorum yok: