6 Eylül 2008 Cumartesi

ŞEFTALİ REÇELİ


Şeftali en olgun zamanında, güzel kokusu ve tadı ile reçel yapılmayı hakediyor..Nasıl mı..Şöyleki..
Malzemeler:
  • 2 kg.şeftali
  • 2 kg. şeker
  • 1/2 limon suyu

Yapılışı:

Şeftaliler soyulur, dilimlenir, dilimler de küçük doğranır.tencereye alınır, üstüne şeker konur, kısık ateşte kaynatılır.Kaynama sırasında biriken köpükler aradabir alınır.Reçel kıvamı aldıktan sonra limon suyu katılıp, bir taşım daha kaynatlır.Ocaktan alınır, soğuyunca kavanoza alınır.

Not: Kıvamı anlamak için cam tabağa alınan 1 kaşık reçel dolapta soğutulur ve kıvama bakılır.

Reçelde annemden öğrendiğim ölçü, bire bir veya başa baş denilen ölçüdür.O da meyve ve şeker miktarı aynı olacak.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Hayırlı ramazanlar,
ellerinize sağlık çok güzel görünüyor, şeftali hala var di mi ben de yapsam çok ii olur, reçelsiz bi kahvaltı düşünemiyorum :)
ii pazarlar

nurdan dedi ki...

Esracım şeftali reçeli içn şimdi tam zamanı..teşekkür ederim. blogun varsa adresi yazarsan sevinirim.ziyaret ederim sevgiler

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Ellerine sağlık canım,rengi harika görünüyor reçelinin eminim tadı da öyledir.sevgilerimle...