7 Eylül 2008 Pazar

DOMATESLİ TEL ŞEHRİYE ÇORBASI


Malzemeler:
  • 4-5 domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 lt. su ( bir kısmı tavuk veya et suyu olabilir)
  • tuz
  • 1 su bardağı tel şehriye

Yapılışı:

Domatesler rendelenir, yağda salça ve nane ile kavrulur.Su eklenir, su kaynayınca şehriyeler atılır, şehriyeler pişene kadar kaynatılır.Limon suyu ve maydonoz ile servis yapılır.


2 yorum:

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Şehriye çorbasını çok severim,şöyle bol limonlu,mis gibi.eline sağlık canım.sevgilerimle...

nurdan dedi ki...

sevgilerimle çok öptüm..