Kırmızı biber, şu günlerde daha bir kırmızı..Biber salçası için tam zamanı aslında..Ben de daha da kırmızılaşmış biberlerle ezme yapayım dedim..http://birdemliksohbet.blogspot.com/ ' un ev sahipliği yaptığı İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİNE ikinci tarif olarak gönderiyorum.İftar sofrasında zaten açık olan iştahlar biraz daha açılsın bakalım..
Malzemeler:
- 5-6 kırmızı biber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 " " sirke
- 2-3 diş sarımsak
- 1/2 su bardağı ceviz
- tuz
Yapılışı:
Biberler temizlenir ve rondodan geçirilip püre yapılır, tavada yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirilir.Soğuyunca içine sarımsak, yağ, sirke,tuz katılır.Cevizler iri dövülür ilave edilir, hepsi karıştırılır.Servis tabağına alınarak etrafına nane serpilir.
1 yorum:
çok leziz görünüyor canım,ellerine sağlık.sevgilerimle...
Yorum Gönder