5 Eylül 2008 Cuma

KIRMIZI BİBER EZMESİ


Kırmızı biber, şu günlerde daha bir kırmızı..Biber salçası için tam zamanı aslında..Ben de daha da kırmızılaşmış biberlerle ezme yapayım dedim..http://birdemliksohbet.blogspot.com/ ' un ev sahipliği yaptığı İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİNE ikinci tarif olarak gönderiyorum.İftar sofrasında zaten açık olan iştahlar biraz daha açılsın bakalım..

Malzemeler:
  • 5-6 kırmızı biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 " " sirke
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1/2 su bardağı ceviz
  • tuz

Yapılışı:

Biberler temizlenir ve rondodan geçirilip püre yapılır, tavada yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirilir.Soğuyunca içine sarımsak, yağ, sirke,tuz katılır.Cevizler iri dövülür ilave edilir, hepsi karıştırılır.Servis tabağına alınarak etrafına nane serpilir.

1 yorum:

neslihan erzincan özgür dedi ki...

çok leziz görünüyor canım,ellerine sağlık.sevgilerimle...