PİLAV:
1,5 su bardağı pirinç
2 ve 1/4 su bardağı sıcak su (tavuk suyu da olabilir)
1 yemek kaşığı tereyağ
Kuş üzümü, çam fıstığı, badem (suda bekletilerek kabukları soyulacak)
Birer tutam yenibahar, tarçın, karabiber
tuz
PERDE HAMURU:
50 gr.erimiş margarin
2 kahve fincanı sıvıyağ
1,5 " " yoğurt
3 yumurta
1/2 paket kabartma tozu ve 1 çay kaşığı tuz, aldığı kadar un
Yapılışı:
Tavuklar küp kesilr,tuz ve karabiber ile az yağda yumuşayana kadar (su katmadan) pişirilir.Pilav da yukarıdaki malzemelerle pişirilir ve dinlendirilir.Hamur malzemeleri ile yumuşak poaça kıvamında hamur yapılır.
Pilav ve tavuklar harmanlanır.
Yapılan hamurdan bir büyük bir küçük beze yapıllır.28 cm.lik tepsi ( teflon kullandım) margarinle yağlanır, bademler dizilir.Büyük hamur tepsiden biraz sarkacak kadar açılır ve tepsiye yerleştirilir.Tavuklu pilav konup düzeltilir, küçük hamur kapak olacak şekilde açılır, pilavın üstüne yeleştirilip sarkan hamur ile birleştirilir.200 derecede ön ısıtma yapılmış fırında pişirilir.
Garnitür ile servis yapılır.Afiyet olsun...
3 yorum:
Nurdan'cım eline sağlık canım..etkinlikten koştum geldim..
ahh birde hamuruna üşenmesem bende yapsam..epey oldu yapmayalı..
arada hazır yufkaylada yaparım ben..
offf görüntün cezbetti midem alarm vermeye başladı:)
sevgiler canım.
perde pilavını yeni gördük sitede.tadı da görünüşü gibi çok güzel ve lezzetliydi.eline sağlık.emine and oya.öptükkk.
Nuraycım sağolasın canım
annecim oyacım afiyet bal şeker olsun..
Yorum Gönder