21 Eylül 2008 Pazar

SU BÖREĞİ


Annem olduğu için söylemiyorum ama su böreği harika olur..İnanın tadı damağında kalır denir ya o olayı yaşarsınız..Annecimin ve kardeşcezimin ellerine sağlık..
Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • un
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı margarin
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ

Yapılışı:

Yumurta,un ve tuz ile hamur yoğurulur.10 beze alınır.Bezeler açılır.Bol sıcak suda haşlanır, soğuk suya atılır, süzerek alınır, tepsiye konur.Yağların üç cinsi birbirine karıştırılır.Tepsiye alınan her yufkaya 1-2 yemek kaşığı dökülür.5 yufka olunca iç konur.( peynir veya kavrulmuş kıyma ki biz kıymalıyı daha çok severiz).Kalan yufkalara da aynı işlem uygulanır.ön ısıtma yapılmış fırında 200 derecede pişirilir.

Anlatması kısa sürsede oldukça zahmetlidir.iki kişi yaparsa daha kolay olur.Tek kişi iseniz;

- Yufkaların hepsini açıp serip, üstlerini naylonla kapatıp, haşlamaya en son başlayın.

-Haşlarken su eksileceği için devamlı fazladan sıcak su hazır olsun.

-Haşlarken tüm yufkayı haşlamak zor olursa yufkaları 2'ye kesip haşlayın.

3 yorum:

akasyakokusu dedi ki...

ayy canım bir o kadar lezzetli ama yapımı biraz oyalayıcı gibi gözümüzü korkutsadaa..bayılırım su böreğine..
geçen ciciannem geldiğinde beraber yapmıştık onunla..ehhh yiyin yiyin afiyet bal olsun kilo olmasın emi:)))

Adsız dedi ki...

valla yapanı ellerıe saglık oyle cok canım cektı kı sormayın ancaaakkkk ben benım anneannem ve annemın uzerıne su boregı ustası tanımam ısın puf oktası fırıda pısırınce bıraz kuru oluyor hakıkı su boregı tavada pısırılır oyle guzel kabarıyo ve yumusacık oluyor kı yemeye doyamazsınız :) yapan olsada yesek valla...

Adsız dedi ki...

selam güzel ellerinize sağlık