21 Eylül 2008 Pazar

ZEYTİNYAĞLI HAVUÇ


Zeytinyağlı havuç hafif ve lezzetli bir yemektir.Bol limon ile harika oluyor.Ben yapıp iftara götürdüm..

Malzemeler:
  • 1 kg.havuç ( iri olsun)
  • 2 adet kuru soğan
  • 1/2 su bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2-3 " " pirinç
  • tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Yapılışı:

Havuçlar kalın halka doğranır, soğan piyazlık doğranır.Pirinç, yağ, tuz, şeker, ekşi eklenir.Üstünü kapatmaktan 3-4 parmak eksik su konur, havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.Soğuyunca limon ile servis yapılır.

1 yorum:

nihan dedi ki...

tam bana hitabediyor .bu akşam ben de deniyeceğim.ellerinize sağlık.