Zeytinyağlı havuç hafif ve lezzetli bir yemektir.Bol limon ile harika oluyor.Ben yapıp iftara götürdüm..
Malzemeler:
- 1 kg.havuç ( iri olsun)
- 2 adet kuru soğan
- 1/2 su bardağı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2-3 " " pirinç
- tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
Yapılışı:
Havuçlar kalın halka doğranır, soğan piyazlık doğranır.Pirinç, yağ, tuz, şeker, ekşi eklenir.Üstünü kapatmaktan 3-4 parmak eksik su konur, havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.Soğuyunca limon ile servis yapılır.
1 yorum:
tam bana hitabediyor .bu akşam ben de deniyeceğim.ellerinize sağlık.
Yorum Gönder