19 Ekim 2008 Pazar

KALBURA BASTI ( AYŞE'NİN)


Malzemeler:
  • 250 gr. margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt veya yoğurt
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • un
  • ceviz

Şerbet: 3,5 su bardağı şeker ve 4 su bardağı su kaynatılır.

Yapılışı:

Margarin eritilip, soğutulur, sıvıyağ, süt eklenir.Un ve bir iki damla limon sıkılmış karbonat ilavesi ile poaça kıvamında hamur hazırlanır.Hamurdan parça alınır, poaça gibi açılıp içine ceviz konur, rende veya kalbura basılarak iz çıkartılır, tepsiye dizilir.200 derecede pişirilen tatlılar soğuyunca sıcak şerbet dökülür.

Hiç yorum yok: