18 Ekim 2008 Cumartesi

KAZAN DİBİ


Sütlü tatlılar her zaman favorimdir.Türk mutfağı bu konuda ne kadar zengin...
Geleneksel tatlılarımızdan biri de Kazan Dibi...
Her ne kadar yaptığım tam da pastanedekiler gibi düzgün olmasa da ev de denemek isteyenlere tavsiye ederim, tadı çok güzel...
Malzemeler.
  • 1 lt. süt
  • 3/4 su bardağı un
  • 1/4 su bardağı pirinç unu
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri ( yakmak için)

Yapılışı:

Süt, un, pirinç unu, vanilya , şeker, yumurta sarısı iyice karıştırılır, orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirilir.28 cm.lik bir tepsiye ( mümkünse teflon ) pudra şekeri serpilir.Pişen muhallebi tepsiye dökülür.Ilıması ve kabuk tutması beklenir.Ocak üstünde çevirerek altı yakılır.( hafif bir yanık kokusu alınacak).Fırınınızın sadece altttan ısıtma ayarı varsa bu ayarda ,muhallebinin altını yakabilirsiniz.( böyle daha kolay oluyor).

Soğuyan kazan dibi dilimlenir, spatula yardımıyla, alt üst yapılarak tabağa alınır.Düz olarak veya ikiye katlanarak servis yapılır.

9 yorum:

neslihan dedi ki...

Nurdancığım ellerine sağlık canım,ben de denemeyi çok istedim ama cesaret edemedim sanırım:-)))afiyet olsun sizlere,sevgilerimle...

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

Evet ya, benimde birkaç denemem hep başarısızla sonuçlandı şekil konusunda :)
Seninkiler bana nazaran çok güzel görünüyorlar.
Ellerine sağlık.

kizilciksurubu dedi ki...

En sevdigim sütlü tatlilardan bir tanesidir. Bir kere kendim yapmayi denemistim ama sarmasini becerememistim. Ama tekrar denemek istiyorum, insallah basaririm. Ellerine saglik canim.

banu gökşin dedi ki...

ellerıne saglık canım nefıs lezzetlı gorunuyor cokta severım sevgıler..

banu gökşin dedi ki...

ellerıne saglık canım nefıs lezzetlı gorunuyor cokta severım sevgıler..

Huriye dedi ki...

Canim bende çok sütlü tatlilari severim,özellikle sütlaçi:))ellerine saglik kazan dibi sahane olmus,daha hiç denemedim ama denicem kafama takmisim:))öptüm ablam...

TAZENANE dedi ki...

Benimde severek yaptığım tatlı. Çokta seviyorum.
Ellerinize sağlık.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Ay nurdancım ya sobeni aldım ama sabahtanberi uğraşıyorum kontrol panelinde sorun oldu ancak şimdi yayınlayabildim.Saol canım www.pastaveyemek.blogcu.com

www.yapraksarma.blogcu.com dedi ki...

canım bu tarhana ıslatılmazsa açılmaz.Çünkü çok kurutuluyor.Aslında bazı tarhanalar ıslatılınca çırpacakla bir güzel dağılabiliyor.Ama benim aldığım açılmadı.bende bir güzel düdüklüye koydum.Islatınca görüceksinki et gibi yumuşak olucak.O zaman bir güzel çırpacakla dene.Eğer açılırsa diş diş olur zaten.Islayacağın su miktarı üzerini kapasın yeter.Düdüklüdede ses geldiği anda kapa.Zaten açtığında su miktarını sende ayarlayabilirsin.Isladığımız su durduğu için az daha ekleyip düdüklüye koy sorun olmaz.Koyu olursa su ekleyebilirsin.Valla ben yarım kg kadar koydum.Üzerinide tam kapatacak akdar su.Başka su koymama gerek kalmadı.İnşallah güzel olur