16 Haziran 2008 Pazartesi

NAZANIN DAVET SOFRASI

Okuldan bazıları da emekli olmuş öğretmen arkadaşlarımla gün düzenlemiştik.Cumartesi Nazan'cığımdaydık, her zamanki gibi lezzetlerle doluydu sofrası.

Nazan'ın menüsündekiler,


Paçanga böreği
Mayalı rüzgar gülü
Kabak salatası
Pancar salatası
Karakız köftesi
Simit
Çilekli irmikli pasta
Rulo tatlı
Karadeniz lokulu
Peynirli üçgen börek

Menüden tarifler:



ÇİLEKLİ İRMİKLİ PASTA



Malzemeler:

1 lt. süt
7 yemek kaşığı irmik (tepeleme)
14 yemek kaşığı şeker

Üstü için:
250 gr. çilek
Dr. outker çilekli meyve sosu
Nane yaprağı
Yapılışı:
Süt, irmik, şeker kaynayana kadar karıştırılır.Koyulaşınca ocaktan alınır, dilimli borcam kalıba konur.Ilıyınca buzdolabında soğutulur, bir tabağa ters çevrilir.
çilekler yarıya kesilir, pastaya dizilir.Hazırlanan sos üstlerine dökülür.Nane yapraklarıyla süslenir.








PANCAR SALATASI





6 Kırmızı pancar (1 çaybardağı sirke az tuz , az şeker ve su ile haşlanır veya hazır pancar turşusu kullanılabilir )
Maydonoz ( yarım demet)
Dere otu (yarım demet)
5 adet taze soğan
1 kase mısır
kiraz domates
cin biber turşusu
Elma sirkesi
Zeytinyağ
tuz
Çin marulu

Yapılışı:
Pancarlar küçük küp şeklinde doğranır, domates ve biber hariç diğer malzemeler doğranır ,sirke, yağ, tuz ile hepsi karıştırılır .Salata tabağının alt kısmına çin marulu yaprakları konur, üstüne salata yerleştirilir, domstes ve biberlerle süslenir.



MAYALI RÜZGAR GÜLÜ






Malzemeler:(2 tepsi)
4 orta boy haşlanmış patates (rendelenmiş)
1 küp maya
(maya 1 su bardağı ılık suda,az şeker ile eritilir.)
250 gr. erimiş margarin
1 yumurta
1 kg.'den az un

Yapılışı:
Malzemelerden yumuşak hamur yapılır.2 saat buzdolabında bekletilir.Hamurdan parçalar alınır.Poğaça gibi açılır,aralıklı 4 kesik yapılır,ortasına istenilen iç konur,rüzgar gülü şeklinde kapatılır,ortasına zeytin konur,yumurta sarısı sürülür.200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir.



KABAK SALATASI







Malzemeler:

3 adet kabak
2 adet havuç
1 su bardağı kıyılmış ceviz
yoğurt
sarımsak
tuz
1 yemek kaşığı mayonez

Yapılışı:Kabak ve havuç rendelenir çok az kavrulur.Yoğurt ,sarımsak ,tuz ,mayonez ile karıştırılır,tabağa düzlenir,reyhan yaprağı ile süslenir.


PAÇANGA BÖREĞİ



Malzemler:
4 tane yufka
1 kase ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
pastırma
biber
domates
kaşar
1 yumurta
galeta unu

Yapılışı:
Yufkalar 8'e bölünür,bölünen parçalara yağ ve su karışımı sürülerek iki tanesi üstüste konur,pastırma ,domates, biber ve kaşar konur, sigara böreği gibi sarılır.1 yumurta çırpılır, börekler önce yumurtaya sonra galeta ununa bulanıp, yağlanmış tepsiye dizilir.200 derecede pişirilir.


RULO TATLI

Malzemeler:
250 gr. margarin (yumuşak)
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
un

Şerbet:
3,5 subardağı su
3,5 su bardağı şeker
1-2 damla limon suyu

Yapılışı:
Malzmelerle hamur yapılır.Hamur üçe bölünür,dikdörtgen açılır,dövülmüş ceviz serpilir,rulo yapılır.2 parmak kalınlığında kesilir, tarçına bulanır,tepsiye dizilir.Fırında pişirilir,ılıyınca şerbet de ılık olarak dökülür.

NAZAN'IN ELLERİNE SAĞLIK



BENİM TARİFLERE DEVAM...


1 yorum:

Adsız dedi ki...

This blog could be more exciting if you can create another topic that everyone can relate on.