25 Haziran 2008 Çarşamba

RUMELİ BÖREĞİ

Gerçekten enfes bir börek, özellikle de sosu çok güzel Arzu'nun eline sağlık..
Malzemeler:

5 adet yufka
1 subardağı ayçiçek yağı
2 adet tavuk budu

Sos için:
2,5 su bardağı tavuk suyu
2 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı sirke
3 diş sarımsak, tuz

Yapılışı:
Tavuklar haşlanır, minik parçalanır,tavuk suyundan 2 subardağı börek için, 2,5 su bardağı sos için ayrılır.
Yufkalar 2-3 yemek kaşığı yağ ile yağlanır, 4'e bölünür, tavuk parçaları konarak önce rulo yapılır, sonra gül şeklinde kıvrılır.Bütün yufkalar bu şekilde sarılır , yağlanmış tepsiye dizilir, fırında pişirilir, fırındandan çıkarmadan 5 dakika önce ,2 su bardağı soğuk tavuk suyu böreklerin üstüne gezdirilir.

Sos için; un, yumurta sarısı, yoğurt karıştırılır.Soğuk tavuk suyu ile seyreltilir, ocakta karıştırarak pişirilir.Sirke ,sarımsak, tuz eklenir.Börekler ılık servis edilir, sos servis yapılırken dökülür.


Hiç yorum yok: