Malzemeler:
Alt malzemesi:
3 yemek kaşığı şeker
60 gr. erimiş margarin
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
7 yemek kaşığı un
Üst malzemesi:
50 gr.süzme yoğurdu
8 yemek kaşığı şeker
2 yumurta (1 tanesinin sarısı ayrılacak)
1/2 subardağı süt
1/2 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilyalı puding
Yapılışı:
Alt malzemelerle hamur yapılır, büyük boy yuvarlak borcam tepsiye hamur elle düzeltilerek yayılır.
Üst malzemelerin hepsi karıştırılır, hamurun üstüne düzlenir.Ayrılan yumurta sarısı sürülür, 180 dercede pişirilir.
Aslında bu pasta, cheese kek tadında ,biraz daha ekşimsi.Arzu ,bu pastayı teyzesinin Almanya'da öğrendiğini, yoğurt yerine farklı bir peynirina konduğunu söylediğinden bahsetti, onun için ismi Alman pastası.
Yoğurt yerine labne peynir de konabilir diye düşünüyorum.
25 Haziran 2008 Çarşamba
YOĞURTLU ALMAN PASTASI
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder