25 Haziran 2008 Çarşamba

SOĞANLI POAÇA

Malzemeler:

3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 subardağı ılık sy
1 paket kabartma tozu
Tuz, un

İç malzemesi:
4 tane kuru soğan
2 tane domates
2 tane sivri biber
Maydonoz
Kimyon, nane, tuz

Yapılışı:

Soğanlar yemeklik doğranır, az sıvıyağ ile kavrulur, domates, biberler de küçük doğranır , baharatlar ve tuz eklenir, az pişirilerek iç hazırlanır.
Yoğurt, yumurta, yağ, su, karıştırılır, tuz, kabartma tozu, un eklenerek yumuşak poğaça hamuru hazırlanır. Hamur 2'ye bölünür, bir tanesi tepsi kadar açılır, 3-4 yemek kaşığı erimiş margarin ile yağlanır, rulo sarılır, rulo kendi etrafında döndürülür.Bu haldeki hamur tekrar tepsi kadar açılır, iç konur, diğer hamurda ilki gibi açılarak üstüne kapatılır.Yumurta sarısı sürülür, 200 dercede önceden ıstılmış fırında pişirilir.


Hiç yorum yok: