14 Temmuz 2008 Pazartesi

ELMALI PAY


Bu pastanın tarifi Selin Çağlayan' ın sitesinden, elmalı tatları sevenler için şiddetle öneririm.

Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 2 " " un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 " vanilya

Üstü:

  • 2 adet orta boy elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/2 çay bardağı çeker

Yapılışı:

Yumurta ve şeker iyice çırpılır.Süt, yağ eklenir karıştırılır.Un, kabartma tozu, vanilya ilave edilerek kek hazırlanır.

Elmalar küçük küpler halinde doğranır, üstüne şeker ve tarçın konup elmaların her tarafı tarçın ve şekere bulanana kadar karıştırılır.26 cm. lik tepsiye d ökülen keke bu elmalar hamura bastırmadan serpiştirilir.!70 derecede az ısıtılmlş fırında pişirilir.

Kek pişerken fırının kapağı açılmaz.

1 yorum:

Feyza Fidan dedi ki...

Sevgili Nurdan,
öncelikle blogun hayırlı olsun, aramıza hoşgeldin..
Herşey çok lezzetli görünüyor, ellerine emeğine sağlık,
Sevgiler..