- 1 kg. kırmızı biber
- 1/2 kg. orta yağlı kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1/2 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 " " biber "
- 3 " " zeytinyağ
- 1,5 su bardağı pirinç
Yapılışı:
Biberler temizlenir.Yıkanmış pirince , soğan yemeklik doğranır, diğer malzemeler de çiğ olarak ilave edilerek dolma içi hazırlanır.Biberlerin içi doldurulur, tencereye birbirine yaslandırarak dizilir , üstünü kapatacak kadar sıcak su konularak kısık ateşte pişirilir.
not:-Etli dolmalara konacak kıyma, kasabtan koyun ve dana karışık alınırsa daha lezzetli olur.(Damak tadı koyun etine alışık olanlar için)
-Etli biber dolmalarına pirinç miktarını yarıya indirip kalan yarıyı bulgur ile tamamlarsanız değişik ve sağlıklı bir yemek yapmış olursunuz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder