Aslında vereceğim tarif ALMAN PASTASI tarifidir ,annemden öğrendiğim bizde çok yapılan ve sevilen bir pastadır.
Bazen tarifler üzerinde değişiklik yapmayı veya eklemelerle yeni tatlar bulmayı çok seviyorum.Burada da Alman pastası , yaşpasta oldu...İşte tarif;
Malzemeler:
Kek;
(25 cm.çaplı yuvarlak kalıp için)
3 yumurta
1,5 subardağı şeker
1/2 subardağı süt
1/2 " " sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 subardağından 2 parmak eksik un
Krema;
1/2 lt. süt
1 çaybardağı şeker
2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
Vanilya
Üstü;
1 subardağı süt
1 poşet kremşanti
1 Dr. outker tert jölesi
istenilen meyveler
Yapılışı:
Yumurta, şeker ile iyice köpürene kadar çırpılır, süt, yağ eklenir,biraz daha çırpılır, kabartma tozu, vanilya,un ilve edilerek kek hazırlanır ve 170 derecede fırında ,hiç kapağı açılmadan pişirilir.(Teflon kalıp kullanılmıyorsa, tepsi yağlanıp bolca unlanmalıdır)
Kek fırında pişerken, krema hazırlanır.Krema için, süt soğukken malzemeler konur,karıştırarak , koyulaşana kadar pişiriliri, soğumaya bırakılır.Soğurken arada bir karıştırılarak kabuk tutmaması sağlanır.
Pişen kek, uzun bir bıçak veya iple ortadan ikiye kesilir, arasına krema sürülür.
Bu aşamada bırakıp kekin üstüne pudra şekeri ekerseniz Alman pastanız hazırdır....
Yaş pastaya devam ise;
1 subardağı süt ile krem şanti paketinden çıkan poşetlerden 1 poşet kremşanti çırpılarak hazırlanır.Kekin üstüne sürülür, birsüre buzdolabında tutlur.istenilen meyveler kremşantinin üstüne dizilir, tart jölesi paketin üstündeki tarifle hazırlanıp, meyvelerin üstüne dökülür.
NOT 1:En çok çilek, şeftali, kivi, muz yakışıyor.
NOT 2.Araya sürülen krema çok lezzetli olup, başka pastalarda da kullanılabilir.
Bazen tarifler üzerinde değişiklik yapmayı veya eklemelerle yeni tatlar bulmayı çok seviyorum.Burada da Alman pastası , yaşpasta oldu...İşte tarif;
Malzemeler:
Kek;
(25 cm.çaplı yuvarlak kalıp için)
3 yumurta
1,5 subardağı şeker
1/2 subardağı süt
1/2 " " sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 subardağından 2 parmak eksik un
Krema;
1/2 lt. süt
1 çaybardağı şeker
2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
Vanilya
Üstü;
1 subardağı süt
1 poşet kremşanti
1 Dr. outker tert jölesi
istenilen meyveler
Yapılışı:
Yumurta, şeker ile iyice köpürene kadar çırpılır, süt, yağ eklenir,biraz daha çırpılır, kabartma tozu, vanilya,un ilve edilerek kek hazırlanır ve 170 derecede fırında ,hiç kapağı açılmadan pişirilir.(Teflon kalıp kullanılmıyorsa, tepsi yağlanıp bolca unlanmalıdır)
Kek fırında pişerken, krema hazırlanır.Krema için, süt soğukken malzemeler konur,karıştırarak , koyulaşana kadar pişiriliri, soğumaya bırakılır.Soğurken arada bir karıştırılarak kabuk tutmaması sağlanır.
Pişen kek, uzun bir bıçak veya iple ortadan ikiye kesilir, arasına krema sürülür.
Bu aşamada bırakıp kekin üstüne pudra şekeri ekerseniz Alman pastanız hazırdır....
Yaş pastaya devam ise;
1 subardağı süt ile krem şanti paketinden çıkan poşetlerden 1 poşet kremşanti çırpılarak hazırlanır.Kekin üstüne sürülür, birsüre buzdolabında tutlur.istenilen meyveler kremşantinin üstüne dizilir, tart jölesi paketin üstündeki tarifle hazırlanıp, meyvelerin üstüne dökülür.
NOT 1:En çok çilek, şeftali, kivi, muz yakışıyor.
NOT 2.Araya sürülen krema çok lezzetli olup, başka pastalarda da kullanılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder