22 Temmuz 2008 Salı

TAHİN HELVALI PARFE




Yazlık lezzetler etkinliğine bir tarif daha...

Parfeyi yaz aylarında çok sık yaparım.Kendimce geliştirdiğim parfe çeşitlerini zaman içinde yayınlayacağım..
Bu tarifin orjinali SOFRA dergisinden.Ben yakışır ve daha hafif olur diye limon suyu ekledim, bence iyi oldu...
Malzemeler:
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
  • 2,5 kibrit kutusu kadar sade tahin helva
  • 1 limon suyu
  • 1 adet çikolatalı gofret

Süsleme: Çikolata sosu ve sade gofret

Yapılışı:

Süt ile krem şanti hazırlanır.İçine tahin helva ince rendelenir, limon suyu eklenip kaşıkla karıştırılır.Bir kaba streç film yerleştirilir, 1 adet çikolatalı gofret parçalanarak en alta konur, hazırlanan karışım üstüne düzlenir, derin dondurucuda dondurulur.

Donan parfe ters çevrilerek servis tabağına alınır, etrafına çikolata sosu gezdirilir.

Gofret eşliğinde servis yapılır.Afiyet olsun..

9 yorum:

neslihan erzincan özgür dedi ki...

teşekkür ederim nurdan,senin siten de hayırlı olsun,yeni blogcu dayanışması:-)bu tarife bayıldım bu arada,deneyeceğim...ben de yay burcuyum,sanırım biz meraklı yayların yeni alanı burası:-)sevgilerimle.

nurdan dedi ki...

Canım teşekkür ederim.ben de senin siteni çok beğendim sevgiler.
ben kendi burcumdan olan kişilerle çok iyi anlaşırım,seninle de öyle olacağına inanıyorum..

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

sevgili nurdan,
çok uzuuun zamandır dergi almıyorum, çokda hoş bir tarif olmuş.Türk damak tadına yatkın yanii..

elinize sağlık svglr NuNu

nurdan dedi ki...

sevgili nunu aslında bende dergi almayı bir süredir bıraktım.çok sayıda dergim var, onları ciltlettim.Arada bir bakıyorum, bu tarif de eski sayılardan..
sevgiler

Bir Dilim Düş dedi ki...

Nurdancığım ellerine sağlık. PArfe oldukça harika olmuş. Bayıldım. Gerçekten tam yaza uygun bir tarif. Ben de mutlaka deneyeceğim.

Sevgiler,
Evren

nurdan dedi ki...

Evrenciğim yorumuna teşekkürler..yaz sıcağında iyi gidiyor sevgiler

daimamutfak dedi ki...

Nurdan'cığım bende bir zamanlar parfeyi çok sık yapardım.Şimdi bu unuttuğum lezzeti bana tekrar hatırlattın.Nedendir bilmem çok güzel yapıp zevkle yadiğimiz tatları unutuyoruz.Acaba yenilerini eklediğimizdenmi?..
Bende bu hafta sonu yapacağım.Kulaklarını çınlatırım artık..sevgiler..

nurdan dedi ki...

Nerimancım haklısın bazen belli tatları yapıyoruz. sonra da yenileri öğrenince uzun süre yapmıyoruz, unutuyoruz.
ben de senin böreğini deneyeceğim.sevgiler

Mutfak Havlusu dedi ki...

tahin helvayla hiç duymamıştım çok değişik bir tarif,teşekkürler.