Malzemeler:
1/2 kg. salamura yaprak
İçi:
2 su bardağı pirinç
2 kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı yeni bahar
1/2 çay kaşığı tarçın
1/2 çaybardağı kuş üzümü
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı şeker
1/2 subardağı zeytinyağ
Tuz
1/2 subardağı sıcak su
Yapılışı:
Soğan yemeklik doğranır, 1 yemek kaşığı sıvıyağda kavrulur, pirinç ve diğer malzemeler eklenir, 1 -2 dakika kısık ateşte çevrilir, sıcak su konup su çekene kadar pişirilir.
Tabiiki yaprak sarmasındaki asıl hüner sarmaktır.
Ben her ne kadar güzel sarsam da çalışan biri olarak kimi zaman dışarıda yaptırdığım da oluyor.
Sarmalar yapıldıktan sonra üstüne bir tabak kapatılır.Sarmaların üstüne çıkana kadar sıcak su konur, kısık ateşte pişirilir.
3 Temmuz 2008 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder