3 Ağustos 2008 Pazar

KABAK ÇORBASI




Benim çok sevdiğim bir çorba;


Malzemeler:
2 adet kabak
4 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt ( veya 1 kutu krema)
8 " " su
1-2 yemek kaşığı tereyağ
tuz, dereotu


Yapılışı:
Kabaklar püre haline getirilir.Orta boy bir tencereye yağ konur, un pembeleşene kadar yağda kavrulur, üstüne 4 bardak su ilave edilir, karıştırarak pişirilir.Kabak püresi, kalan su ve süt ilave edilerek ocakta karıştırarak, kaynayana kadar pişirilir, pütürlenme olduysa el blenderi ile pütürsüzleştirilir, sevis yaparken dereotu serpilir

1 yorum:

neslihan erzincan özgür dedi ki...

hımmm.eşim bu çorbaya bayılabilir ve ramazan menüsü hazırlıklarıma ekliim ben bunu:-)