Biber dolmayı bilmeyen yoktur ama bir de ben tarif edeyim..Öncelikle biberlerin ince kabuk olması gerekir, o zaman çocuklar da kabuk çıkarmadan yiyebiliyor.
Malzemeler:
- 1 kg. dolmalık biber
- 2,5 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 3/4 su bardağı zeytinyağ
- 2 adet kurusoğan
- çam fıstığı - kuş üzümü
- tuz - yenibahar-
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 su bardağı soğuk su
- 2-3 domates
Yapılışı:
Soğanlar yemeklik doğranır ve sıvıyağda kavrulur, pirinç ve diğer malzemeler eklenir, 2 bardak su eklenip kısık ateşte suyun çekmesi beklenir.Dolma içi ılıynca, dolmaların içine doldurulur,dolmalar domatesle kapatılarak, tencereye yerleştirilir.Dolmaların yarısına gelecek kadar sıcak su konur ve orta ateşte pişirilir.
Y
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder