31 Ağustos 2008 Pazar

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMA


Biber dolmayı bilmeyen yoktur ama bir de ben tarif edeyim..Öncelikle biberlerin ince kabuk olması gerekir, o zaman çocuklar da kabuk çıkarmadan yiyebiliyor.

Malzemeler:
  • 1 kg. dolmalık biber
  • 2,5 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 3/4 su bardağı zeytinyağ
  • 2 adet kurusoğan
  • çam fıstığı - kuş üzümü
  • tuz - yenibahar-
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 su bardağı soğuk su
  • 2-3 domates

Yapılışı:

Soğanlar yemeklik doğranır ve sıvıyağda kavrulur, pirinç ve diğer malzemeler eklenir, 2 bardak su eklenip kısık ateşte suyun çekmesi beklenir.Dolma içi ılıynca, dolmaların içine doldurulur,dolmalar domatesle kapatılarak, tencereye yerleştirilir.Dolmaların yarısına gelecek kadar sıcak su konur ve orta ateşte pişirilir.

Y

Hiç yorum yok: