2 Eylül 2008 Salı

MISIR UNLU MISIRLI ÇORBA

http://birdemliksohbet.blogspot.com 'un evsahipliğini yaptığı İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİNE bu çorba ile katılıyorum.
İftar sofrasının olmazsa olmazlarındandır çorbalar.Belli çeşitlerin dışına da kolay kolay çıkmayız. Bu çorba değişik tatları sevenler için, denemeye değer.Mısır ununun farklı tadını sevmeyenler buğday unu ile de yapabilirler.
Malzemeler:
  • 4 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 " " tereyağ
  • 2 lt. civarında su
  • 1 kutu krema ( veya su biraz eksik konarak, 1,5 su bardağı süt)
  • 1 kutu mısır

Yapılışı:

Yağ eritilir, un biraz kavrulur.Su ilave edilir, karıştırarak koyulaşana kadar kaynatılır, krema eklenir.Pütür varsa el blenderi ile pütürsüzleştirilir.Mısır taneleri ilave edilir.Çorbanın üstüne arzu edilirse, 1 tatlı kaşığı yağda az pul biber yakılıp dökülebilir.Servis yaparken kaşar rendesi konabilir.

3 yorum:

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Eline sağlık canım,değişik bir çorba olmuş,güzel görünüyor.sevgilerimle...

nurdan dedi ki...

aslında sizin oraların guymak yemeğinin sulusu gibi bişey oldu...sevgiler

Sevil Şahin dedi ki...

SEVGİLİ NURDANCIM YAYINA KOYDUM BALIM TEKRAR KATILIMIN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM ÖPTÜMMMM