İftar sofrasının olmazsa olmazlarındandır çorbalar.Belli çeşitlerin dışına da kolay kolay çıkmayız. Bu çorba değişik tatları sevenler için, denemeye değer.Mısır ununun farklı tadını sevmeyenler buğday unu ile de yapabilirler.
Malzemeler:
- 4 yemek kaşığı mısır unu
- 1 " " tereyağ
- 2 lt. civarında su
- 1 kutu krema ( veya su biraz eksik konarak, 1,5 su bardağı süt)
- 1 kutu mısır
Yapılışı:
Yağ eritilir, un biraz kavrulur.Su ilave edilir, karıştırarak koyulaşana kadar kaynatılır, krema eklenir.Pütür varsa el blenderi ile pütürsüzleştirilir.Mısır taneleri ilave edilir.Çorbanın üstüne arzu edilirse, 1 tatlı kaşığı yağda az pul biber yakılıp dökülebilir.Servis yaparken kaşar rendesi konabilir.
3 yorum:
Eline sağlık canım,değişik bir çorba olmuş,güzel görünüyor.sevgilerimle...
aslında sizin oraların guymak yemeğinin sulusu gibi bişey oldu...sevgiler
SEVGİLİ NURDANCIM YAYINA KOYDUM BALIM TEKRAR KATILIMIN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM ÖPTÜMMMM
Yorum Gönder