Malzemeler:
- 300 gr. kıyma
- tuz, karabiber
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı un
- 1/2 kg. yoğurt
Yapılışı:
Kıyma ,tuz, karabiber ile küçük misket köfteler yapılır, una bulanır.Arpa şehriye önceden haşlanır.Yoğurt, yumurta, un soğumuş arpa şehriyeler karıştırılır, su eklenerek karıştırarak kaynatılır, köfteler de içine konur köfteler pişene kadar kaynamaya devam edilir.Çorbanın üstüne tereyağda nane yakılarak konur.
ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA
Şahane barbunyanın tarifi benim iftar soframda olduğu için tekrar yazmıyorum.Görüntüsüyle yetininiz..ellerine sağlık Canım Özlemim..
KAŞARLI BİFTEK VE SEBZELİ PİLAV
Malzemeler:
- 1o adet biftek
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 5-6 haşlanmış patates
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- tuz, karabiber
- dil peyniri
Yapılışı:
Biftekler sıvıyağda rengi dönene kadar kızartılır.Tencereye alınır, su konmadan kendi suyunu salıp çekene kadar pişirilir.Pişen biftekler borcama alınır.Patatesler ezilir, tereyağ ile karıştırılır, süt eklenir.Bu karışım , tuz ve karabiber ekilmiş etlerin üstüne yayılır.Fırında pişirilir.Servis yapılmadan az önce dil peyniri konarak tekrar fırına verilir.
SEBZELİ PİLAV
Malzemeler:
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- mantar
- 1 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı sıcak su
- tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- dereotu
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı:
Kabak, havuç, mantar küçük küp şeklinde doğranır.Yağda kavrulur, pirinç eklenir kavrulmaya devam edilir, sıcak su , tuz, şeker eklenir.Pİlav pişirilir.Pişip, demlenen pilava bol dereotu katılır.
GÜLLAÇ tarifi için tıklayınız:
http://nurdaninmutfagi.blogspot.com/2008/09/zlem-den-ramazan-gllaci-sakiz.html
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder