- 1/2 kg. kuru börülce
- 1,5 su bardağı ince bulgur
- 1 kuru soğan
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 1 kutu mısır
- yeşil soğan, maydonoz
- nar ekşisi, limon, tuz
Yapılışı:
Börülceler haşlanır.( bu arada eşimin memleketinde börülceye karnıkara diyorlar)Yağda soğan kavrulur, bulgur da katılıp kavurmaya devam edilir.2 su bardağı sıcak su konup , pişirilir.İçine börülce, mısır eklenir, narekşisi, tuz, limon suyu konur.Yeşillikler de doğranarak eklenir hepsi karıkştırılır.
2 yorum:
Ne kadar değişik bir salata olmuş. En kısa zamanda denemeliyim. Ellerine sağlık canım.
salataların tümüne evet ...:)
Yorum Gönder