20 Ekim 2008 Pazartesi

MANTI ÇORBASI ( TOP KÖFTELİ)


Yemek gibi bir çorba tarifi...ama anadoluda çoğu çorbalar öyle değilmidir, içinde her besin grubundan lezzet olur, bu çorba da onlardan işte...
Malzemeler:
  • 300 gr. kıyma
  • 1 küçük çay bardağı ince bulgur
  • 1 kuru soğan
  • 1, 5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1,5 su bardağı mümkün olduğunca küçük mantı
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Yapılışı:

İnce bulgur, 1-2 yemek kaşığı sıcak suyla ıslatılır, kıyma rendelenmiş soğan,tuz, karabiber ile yoğurulur.Küçük top köfteler yapılır.

Tencerede yağ eritilir, salçalar yağda kavrulur, yaklaşık 2 - 2,5 lt. su konup, tuz atılır ve kaynamaya bırakılır.Kaynayan suya köfteler salınır, mantılar da konur.Mantılar yumuşamaya başlayınca, nohutlar da ilave edilerek pişirilir.

Servisde çorbaya, limon sıkılabilir veya 1 kaşık sarımsaklı yoğurt konabilir.

4 yorum:

neslihan dedi ki...

Ellerine sağlık canım,harika görünüyor,çok da besleyici.afiyet olsun sizlere.sevgilerimle...

ikizlerinannesi;keskinli dedi ki...

ablacim manti corbanda cok enfes vallahi ellerine saglik aksama yollasan azda tadina baksam sevgiler kocaman öptüm ablam

akasyakokusu dedi ki...

ayyy ayyy canım bu nee.:))
az durrr acele etmee..
ağzımın suyu aktııı..
offf ne leziz görünüyor..bak ne diyeceğim içinden ben mantıları seçsem ayıp olurmu acep hıııı:))

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

Hem nohut, hem köfte, hem mantı :) Ben bunu yaparsam çorba olarak servis etmeye kıyamam ama, yada sadece bu çorbayla karnımı doyurabilirim :)))
Ellerine sağlık canım.
Harika olmuş