20 Ekim 2008 Pazartesi

MANTI ÇORBASI ( TOP KÖFTELİ)


Yemek gibi bir çorba tarifi...ama anadoluda çoğu çorbalar öyle değilmidir, içinde her besin grubundan lezzet olur, bu çorba da onlardan işte...
Malzemeler:
  • 300 gr. kıyma
  • 1 küçük çay bardağı ince bulgur
  • 1 kuru soğan
  • 1, 5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1,5 su bardağı mümkün olduğunca küçük mantı
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Yapılışı:

İnce bulgur, 1-2 yemek kaşığı sıcak suyla ıslatılır, kıyma rendelenmiş soğan,tuz, karabiber ile yoğurulur.Küçük top köfteler yapılır.

Tencerede yağ eritilir, salçalar yağda kavrulur, yaklaşık 2 - 2,5 lt. su konup, tuz atılır ve kaynamaya bırakılır.Kaynayan suya köfteler salınır, mantılar da konur.Mantılar yumuşamaya başlayınca, nohutlar da ilave edilerek pişirilir.

Servisde çorbaya, limon sıkılabilir veya 1 kaşık sarımsaklı yoğurt konabilir.

4 yorum:

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Ellerine sağlık canım,harika görünüyor,çok da besleyici.afiyet olsun sizlere.sevgilerimle...

keskinli dedi ki...

ablacim manti corbanda cok enfes vallahi ellerine saglik aksama yollasan azda tadina baksam sevgiler kocaman öptüm ablam

akasyakokusu dedi ki...

ayyy ayyy canım bu nee.:))
az durrr acele etmee..
ağzımın suyu aktııı..
offf ne leziz görünüyor..bak ne diyeceğim içinden ben mantıları seçsem ayıp olurmu acep hıııı:))

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

Hem nohut, hem köfte, hem mantı :) Ben bunu yaparsam çorba olarak servis etmeye kıyamam ama, yada sadece bu çorbayla karnımı doyurabilirim :)))
Ellerine sağlık canım.
Harika olmuş