Çok çok beğendiğim bu salatayı mutlaka denemelisiniz.Zümrüt'ün ellerine sağlık...
Malzemeler:
- 2 su bardağı ince bulgur
- 3 subardağı sıcak su
- 1 kuru soğan
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 çay bardağı sızma zetinyağ( Selçuk'lu arkadaşım kendi yağlarını kullanmış)
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 limon suyu
- maydonoz
- yeşil soğan
- ceviz
- nar taneleri
- salatalık
Yapılışı:
Kuru soğan yemeklik doğranarak sıvı yağda kavrulur, bulgur da eklenerek kavrulmaya devam edilir, sıcak su ilave edilir, ocaktan alınır su çekene kadar bekletilir.Zeytinyağ, limon suyu, nar ekşisi, iri doğranmış ceviz, doğranmış yeşillikler ve salatalık, tuz, nar taneleri ilave edilir ve karıştırılır.
2 yorum:
canım benim narlı tadı merak ettim..Arada ağza tadı gelince ne hoş olmuştur..ama narın çekirdeği bazen ağızda kıtır kıtır geliyor..
denemek lazım dimi.
Zümrüt'ün ziyafet şöleni için tşkler..
Hepinizin kalem tutan ellerini öptüm..
Zümrüt hanımın ellerine sağlık,menü,sofra,tarifleri hepsi şahane olmuş.afiyetler olsun sizlere.narlı salatayı ilk kez duydum,deneyeceğim.sevgilerimle...
Yorum Gönder