18 Ekim 2008 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ ( PORTAKAL SUYU İLE)


Çoğu evde pek de sevilmeyen kereviz, büyük kızım hariç bizim evde sevilir, hele küçük kızımın nasıl da yediğini görseniz şaşarsınız,bence de bol limonlu ve dereotlu harika oluyor...
Malzemeler:
  • 1 kg.kereviz
  • 3-4 patates
  • 2-3 havuç
  • 1/2 su bardağı zeytinyağ
  • 1 kurusoğan
  • 1 portakal suyu
  • tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • üstüne dereotu

Yapılışı:

Patates küp küp, havuç halka, soğan piyazlık doğranır.En son kereviz soyulur ve küp küp doğranır ( kararmaması için).Yağ, portakal suyu, tuz şeker, tencerenin yarısına kadar su konur, pişirilir.Servis yapılırken, limon sıkılır ve dereotu serpilir.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

canım cok severım ellerıne saglık ıyı hafta sonları sevgıer..

neslihan erzincan özgür dedi ki...

bu kış deneyeceğim inşallah:-))ellerine sağlık canım,çok leziz görünüyor.hımm hiç portakal sulu tarifini görmemiştim ama tadı harika olur.sevgilerimle...