28 Temmuz 2008 Pazartesi

KALP KURABİYE (BEŞİKTAŞ BİSKÜVİ)



Hemen bayatlamayan, özellikle çocukların çok sevdiği, küçük kızımla beraber yaptığımız bisküvi tadında kalp kurabiye;

Malzemeler:

  • 2 adet yumurta sarısı

  • 2 çay bardağı pudra şekeri

  • 250 gr. margarin (yumuşak)

  • 1/2 paket kabarma tozu

  • 1,5 yemek kaşığı kakao (silme)

  • 3 su bardağı civarında un

  • Vanilya

Yapılışı:


Yumurta, margarin, pudra şekeri karıştırılır.Kabartma tozu, vanilya konur, un yavaş yavaş eklenerek ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur yapılır.Hamur ikiye ayrılır, yarısına kakao katılır.




Kakaolu ve beyaz hamurlardan mandalina büyüklüğnde parçalar alınır, rulo yapılır ve birbirine yapıştırarak yanyana konur.







Bir oklava yardımıyla 1 cm. kadar, uzunlamasına inceltilir.





İstenilen kalıpla kurabiyeler resimdeki gibi çıkarılır, ön ısıtma yapılmış fırında 200 derecede pişirilir.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

müthişsin kutlarım ablan

nurdan dedi ki...

canım burda olsanda ikram edebilsem. olsun gönüller bir olsun.yakında görüşürüz inşallah sevgiler.

Adsız dedi ki...

valla hep diyorum kadınlarımız acaip zeki..Nasılda düşünüp bu modeli çıkarmışsın.valla bravo ellerine sağlık canım