- 1 kg. kuzu ciğer
- 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
- tuz- karabiber
- taze soğan ve maydonoz
Yapılışı:
Kuzu ciğerini kasabınız veya kendiniz tarafından sotelik doğranır.Yıkanıp, süzülür.Yağda önce orta ateşte ( rengi dönene kadar) , sonra kısık ateşte sotelenir.Et suyunu salıp çekene kadar pişirilir, tuz ve karabiber eklenir, ocaktan alınır.Taze soğan ve maydonoz ince kıyılır, ciğerle beraber servis yapılır.
4 yorum:
Şu an bu manzarayı eşim görseydi kaşığı kapıp sizin evin yoluna düşerdi emin ol:-)))) ben ciğer sevemedim bir türlü ve pişirmek de istemiyorum adamcağız lokantada yiyio napiimm:-)))eline sağlık canım.herzamanki gibi harika olmuş.sevgiler...
canım arkadaşım hani komşuya bir tabak verirsin ya şu teknoloji biraz daha gelişse de bloglar arası ikram olsa ..hemen bir tabak gönderirdim. sevgiler..
Nurdan'cım bende ciğerin kokusuna geldim..Eşim için ciğer kendim içinde şeftali reçeli alıcam..Ekmeği bana bana yerim:)))
Sonrada eline sağlık derim..
Görüşmek üzere bugün semaver yok çay makinada hadi buyur gel içelim..
Nuraycım güzel yorumuna teşekkür..sevgiler..
Yorum Gönder