18 Eylül 2008 Perşembe

ŞEHRİYE PİLAVI


Sık sık yaptığım pilavlardandır kendileri..

Malzemeler:
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 4 " " sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 domates
  • 2 biber
  • tuz

Yapılışı:

Yağda şehriyeler kavrulur.domates ve biber doğranır, tuz atılır, sıcak su ekelenerek pilav gibi suyu çektirilir ve demlendirilir.


1 yorum:

akasyakokusu dedi ki...

Nurdan'cım merhaba canım..Niye böyle güzel mamaları ardıardına gözümüze gösteriyorsun hııı..şişmi yiyicez pilavmı pastamı..
peşpeşe ekleme arada iki gün falan ver..
birde canım dediğim şehriyeyle beyazı ve esmeriyle bende yapıyorum böyle..arpada güzel oluyor..teflan tavada kuru kuruya şehriyeyi kavur canım..dene bir soran arkadaşlarda olmuş onlarada söyledim..baktın oluyor bir büyük tavada teflonda daha fazla kavur koy kavanoza ohhh lazım oldumu kullan emi.
şimdi pilava eline sağlık diyeyim gideyim ama gözüm köfte şişlerde kaldı haberin ola:))))