12 Ekim 2008 Pazar

HAVUÇLU KURABİYE

Havuçlu kurabiyemi , PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'NİN 27.'sine ev sahipliği yapan ANNEKIZ MUTFAKTAYIZ'a gönderiyorum.Kolay gelsin diyorum.

Değişik, ağızda dağılan hem de yumuşacık bir kurabiye... tavsiye ederim...Resimde üstteki iki tanesine pudra şekeri serpmedim, havuçlar görünsün diye...
Malzemeler:
  • 250 gr. yumuşak margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı dolusu havuç rendesi ( ince tarafı ile)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 su bardağı un

Yapılışı:

Margarin, şeker, yumurta, havuç rendesi karıştırılır.Un ve kabartma tozu eklenir.Un yoğrdukça eklenmelidir., Hamurdan ceviz kadar alınıp, yuvarlak veya oval şekil verilir.Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir, ön ısıtma yapılmış fırında 200 derecede pişirilir.Pudra şekeri serpilerek servis yapılır.

Pudra şekeri olarak Dr.outker'in Dekor şekerini kullandım.Hem vanilyalı hem de topaklanma yapmıyor.

11 yorum:

Lezzet Gemisi dedi ki...

Nurdanım.. Ne kadar pratikmiş kurabiyelerin. Dolabımda bekleyen epeyce havucum var. Sayende nasıl değerlendireceğim belli oldu... Ellerine sağlık.

keskinli dedi ki...

canim kurabiyelerin enfes görünüyor ellerine saglik cikolta canaklarida öyle görüntüsüne bayildim mutlu haftalar sevgiler öptüm

akasyakokusu dedi ki...

canım benim havuçları değerlendirmeyi bende çok seviyorum..
(pardon araya girdi unuttumda saol canım son yazdığın yoruma tşkler..)
bendede yayınlanmayı bekleyen havuçlu ekmek tarifi var..
eline koluna sağlık örtmenim haftan neşe sağlık mutluluk getirsin amin.

akasyakokusu dedi ki...

canım sana dün yazdım galiba..yay buycuyla yada benim doğum tarihimle ilgiliydi.benmi karıştırdm çıkmamışta..isimsizdim yoruma adımı yazmıştım..
hoşçakal.

halime dedi ki...

günaydın nurdan abla.ellerine sağlık.çok güzel bir tarif.ben havucu çok tüketirim.kurabiyede hiç görmemiştim.iyi oldu öğrendiğim.allaha emanet ol

Birsel ve İrem dedi ki...

Merhaba, tarifiniz yayında. Havuçları değerlendirmek için çok güzel bir fikir. Ellerinize sağlık, harika bir görüntü. Desteğiniz için çok teşekkür ederim. Umarım tekrar katılırsınız, sevgiler.

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Nurdancığım kurabiyeler şahane canım,havuçlu da ayrı güzel olmuştur eminim.ellerine sağlık.çok öpüyorum canım...

nurdan dedi ki...

arkadaşlar güzel yorumlarınıza teşekkürler..

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Canim ablacim,kusura bakma yogunluktan bir türlü ugruyamadim,insallah iyisindir ablam...
Ellerine saglik bu güzel kurabiyeler için,degisik geldi bana,hiç havuçlu yapmamistim ama insallah denerim,gerçekten merak ettim,kim nasil lezzetli olmustur,hele senin gibi marifetli ellerden çikarsa...
Öpüyorum canimcim kocaman,kendine iyi bak,ve çok güzel bir hafta diliyorum...
Sevgilerimle...

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Çok vitaminli bir kurabiye olmuş ellerine sağlık.
Sevgiler...

akasyakokusu dedi ki...

yok yok örtmenim ben yazdımdı.oda isimsiz girince yoruma.pencereye yazmıştım.sen neslihanla yay burcuyla ilgili yazışmıştın cboxa.
bende yay burcu sanıyorum kendimi.68 senesi ama ramazan ayıymış babam araziye çıkıyormuş rahmetli annemde dedemlerde kalıyomuş.dedem terafiye giderken hep yoklarmış annemi.rahmetlimde teraviye namazına durmuş.çok geçmeden teravih bitmeden ben doğmuşum..ama kuru ayazmış çok soğukmuş.lakin nüfusa temmuz 1 yazmışlar yıllar sonra.niye benim burcum yokk ben burçsuzmuyum yaaa..offf hep merak ederimde.sanırım kasım sonları aralık başları gibi.birde ya 16 yada 14 oruç tuttum sen doğdun diyor.hadi gelde hesapla anam.neyse canım başını ağrıtmadan gideyim öptüm çok çok..helede kalem tutan yemek yapan ellerini:))